Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA RADIONICA NA TEMU "STO SPORAZUM O SANITARNIM I FITOSANITARNIM MJERAMA - OBAVEZE I PRAVA CRNE GORE KAO ČLANICE"

11.10.2017.


U okviru Nacionalnog programa tehničke i ekspertske pomoći Svjetske trgovinske organizacije (STO), a na inicijativu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, tokom protekle sedmice organizovana je radionica na temu "STO sporazum o sanitarnim i fitisanitarnim mjerama- obaveze i prava Crne Gore kao članice".

Učesnici radionice bili su, osim eksperata iz Sekretarijata STO, zaposleni iz Ministarstva poljoprivrede, Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, zatim Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva ekonomije.

Eksperti iz STO upoznali su prisutne sa detaljima u vezi sa sprovođenjem sporazuma, prenijeli iskustva drugih država članica i obučili predstavnike nadležnih institucija da elektronskim putem dostavljaju notifikacije. Takođe, prisutni su upoznati sa mehanizmima pokretanja trgovinskih sporova, kao i sa radom nadležnih tijela u STO koja se bave pitanjima sanitarnih poslova.

Eksperti su imali odvojeni sastanak u Upravi za bezbjedonst hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i obišli fabriku AD 13. Jul Plantaže.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 09.10.2017.